FÓKUSZBAN AZ EMBERSÉG

Van úgy, hogy a válás a legjobb megoldás. Ez a változás minden családtagot mélyen érint, a veszteségek nagyok és fájdalmasak lehetnek. Ezért felelősséggel kell eljárni és érdemes minden lehetséges segítséget igénybe venni. 

 

AZ ÉletMűHely SZAKMAI ÉS EMBERI TÁMOGATÁST NYÚJT

 • válás előtt – a megalapozott döntéshez

 • a válás folyamatában – a közös megegyezéshez és a szükséges adminisztrációhoz

 • válás után – a sebek begyógyításához és egy új szerethető életforma kialakításához

 • a válás utáni hétköznapokban – a szülői feladatok közös gyakorlásában

 

 

Az Ötcsillagos Válás
Megalapozott*   Emberséges*   Hatékony*  

Megegyezéses*   Életképes*

 

 


SIKERTIPP

Ha szóbakerül a válás, forduljatok először mediátorhoz.A MEDIÁTOR 
PÁRTATLAN KÖZVETÍTŐ SZAKEMBER, AKI SEGÍTI A FELEKET

 • hogy a válás nehézségei ellenére is megőrizhessék emberi méltóságukat

 • ellenségeskedés helyett erőiket a helyzet legjobb megoldására koncentrálhassák

 • tiszteletben tartsák mindkét fél érdekeit és lehetőségeit

 • maximálisan figyelembe vegyék a közös gyermekek érdekeit

 • a kapcsolatban létrehozott értékeket megőrizzék

 • mielőbb kölcsönösen elfogadható és betartható megállapodásra jussanak, melynek alapján a bíróságon a házasság közös megegyezéssel történő felbontását kérhetik

 • a lehető legkevesebb veszteséggel és fájdalommal zárják le a kapcsolatot

 

FELELŐSEN DÖNTENI
A párkapcsolat két Ember végtelen tánca. Addig él, míg képesek együtt fenntartani a lépések összhangját. A Férfit és a Nőt ez a szemnek láthatatlan, finom egyensúly tartja Együtt. Te + Én és a Világ körülöttünk állandó mozgás és változás. Harmóniában lenni az áramlattal, állandó JelenLétet kíván. Ha nem figyelünk, könnyedén elsodródunk és egyre távolabb kerülhetünk egymástól. Az ilyen nehéz időszakokban a PÁROS MűhelyMunka kínál lehetőséget a kapcsolat megmentésére vagy segít a válással kapcsolatos megalapozott döntésben.
Szakítani vagy újra egymásért nyúlni? Nincs jó vagy rossz választás. A döntés akkor helyes, ha a Tiéd. Akkor leszel képes vállalni érte a felelősséget és tovább Élni az Életed. 

 

MÉLTÓSÁGGAL VISELNI
Bármilyen nehéz is az előtted álló út, mindig rajtad múlik, hogy éled át. Még a legkeményebb megpróbáltatások idején is van lehetőség Embernek maradni, megórizni és másoknak is meghagyni az Emberi Méltóságot. A párkapcsolat mélypontjain, amikor már a szakítás gondolata felmerül, tartást és reményt ad a humánus megközelítés. Ezt szolgálja a hatékony konflikuskezelés módszere a MEDIÁCIÓ.
Tisztelettel viseltetni a valaha szeretett Társ, gyermekünk Édesapja vagy Édesanyja és a közösenlétrehozott Értékek iránt. Semmiképp sem szabad lebecsülni, a már "csak" ez maradt. Sokszor tapasztaltam, hogy ebben óriási erő van – az Élethez, az értékeink megőrzéséhez és a továbblépéshez. 

 

VESZTESÉGBŐL ERŐFORRÁST
A szakításba, válásba sokan beletörnek. S valóban egy fontos kapcsolat megszakadása után természetes igényünk a gyász. Viszont idővel szabad a múltnak elmúlnia. Így a történtek feldolgozása után sebeink begyógyulnak és újra Igent mondhatunk az Életre.  
Miként lehet egy mélyen megrendítő veszteség után megújulni? Hogy tudjuk utána hitelesebben, erősebben, magabiztosabban élni az életünket? Hogyan segíthetjük ebben gyermekeinket is? Milyen örömök várnak még ránk? Erről szól a "kapcsolat beteljesítése" EGYÉNI MűhelyMunka és SZEMÉLYI COACHING keretében.