RÁLÁTNI AZ ÚTVESZTŐRE •  HELLINGER RENDSZERÁLLÍTÁS

Bert Hellinger bámulatos módszerével felállítható minden, ami rendszerben működik. Egy rendszer-felállítás megmutatja a rendszer elemeit, azok egymáshoz való viszonyát és a rendszerben érvényesülő dinamikákat. Ha más nézőpontból tekintünk saját rendszerünkre, felfedezhetjük a benne rejlő lehetőségeket.  

A RENDSZERÁLLÍTÁS LEHET

 • CSALÁDÁLLÍTÁS ​mikor a családod, a párkapcsolatod, a munkahelyi vagy baráti kapcsolataid működése; a tested, mint szervek rendszere; az egész-séged, anyagi helyzeted vagy más viszonyrendszereid foglalkoztatnak

 • SZERVEZETÁLLÍTÁS vállalkozások, cégek, egyéb szervezetek, csoportok működésére, elakadásaira és lehetőségeire enged rálátni

KALAND A PARKBAN 
Egy romantikus olasz kastély varázslatos parkjában éreztem meg a különbséget, mennyire más egy válságos szituációban “nyakig benne lenni” vagy arra “rálátással bírni”.
A kaland a díszes, csigalépcsőn elérhető, kis irányító toronyban kezdődött. Amikor odafent megterveztem a számomra legérdekesebb útvonalat, azt hittem, minden pofon egyszerű lesz. Az óriás örökzöldekből nevelt, szökőkutakkal, szobrokkal, barlangokkal tűzdelt labirintus kezdetben nagyon szórakoztató volt. De amikor már hosszú ideje bolyongtam és sokadszor kerültem vakvágányra, egyre elveszettebbnek éreztem magam.
Milyen jó lett volna ebben a beszűkült helyzetben felülről rálátni az útvesztőre … 


SIKERTIPP
Útvesztőben érzed magad?

Hívd segítségül a Hellinger-módszert!


Desing ajánlatok:

CSALÁDÁLLÍTÁS EGYÉNILEG

CSALÁDÁLLÍTÁS CSOPORTBAN


 

PÁRATLAN LEHETŐSÉG A RENDSZERÁLLÍTÁS

Az egyéni vagy a csoportos felállítás a rálátó torony élményét ígéri. Családod vagy más “rendszered” felállításával forradalmian új élményt kapsz. Aktuális helyzetedre kívülről tekinthetsz rá, épp, mintha egy színházi előadást néznél. Ez a darab azonban nem csupán rólad szól, itt kapcsolataid rendszerében láthatod önmagad. Sőt, a színház dinamikus, tehát a mozgást, a változást is nyomon követheted. Ez a merőben új nézőpont kiemel a problématérből. Kontrollt és felismeréseket hoz. 

KINEK AJÁNLOM A RENDSZERÁLLÍTÁST?

 • azoknak, akik nyitottak az újra
 • akik fontosnak tartják több nézőpontból is megismerni önmagukat, kapcsolatatikat és azok működését
 • akik tenni akarnak magukért és szeretteikért
 • akik elég bátrak felelősséget vállalni az életükért
 • no és persze sokat lendít a dolgon, ha van benned némi rugalmasság, egy csipet humor és gyermeki kíváncsiság

FONTOS TUDNI!

 • A család- vagy szervezetállításon való részvétel feltétele a 18. életév betöltése és a teljes felelősségvállalás önmagadért.
 • Kiskorú gyermekek érdekében a szülők együtt vagy külön dolgozhatnak.
 • A család- vagy szervezetállítás nem pszichoterápia, nem helyettesíti az orvosi kezelést.
 • Ha pszichiátriai kezelés alatt állsz, pszichoterápiában veszel részt vagy állapotod kérdéses, részvételed nem javasolt.

A CSALÁDÁLLÍTÁS MENETE

Amikor szeretnél rálátni, mit tehetsz magadért vagy szeretteidért, “felállítjuk” a helyzetet.

1. AZ ELŐKÉSZÍTŐ KONZULTÁCIÓ
Négyszemközt zajlik az Állítást kérő és az Állítást vezető közt egy elöre egyeztetett időpontban. Az elhangzottakra teljes titoktartás vonatkozik. Itt egyeztetjük az együttűködés keretetit, tisztázzuk, hogy milyen  témában szeretnél előbbre jutni és előkészítjük az állítást.

2. AZ ÁLLÍTÁS 
 • ÁLLÍTÁS CSOPORTBAN
  A csoportfoglalkozásokon általában fedett állítás történik. Ez azt jelenti, hogy az előkészítő beszélgetés után nincs már szükség arra, hogy a csoportban, mások előtt is elmeséld a problémádat, vagy megnevezd, hogy az állításodban résztvevők kit vagy mit képviselnek – a módszer így is kiválóan működik.
 • ÁLLÍTÁS EGYÉNILEG
  Ha valamilyen okból nem szívesen dolgoznál csoportban, saját témád felállítása egyéni foglalkozás keretében is lehetséges.  

3. AZ INTEGRÁLÓ BESZÉLGETÉS
Amennyiben igényeled, a folyamat az állítást követő integráló beszélgetéssel zárul, melyben a felállítás eredményeit a hétköznapok nyelvére lefordítva konkretizáljuk. Megkeressük, hogyan tudod azokat az életed több területén is életminőséged javítására használni. 

Hellinger módszere természetesen nem csodaszer „csak” csodálatos!
Határtalan lehetőség. Szokatlan, izgalmas és komoly kaland. Rajtad áll, mit tudsz kihozni belőle.

Ne feledd:
AZ ÉLETED AZ ÉLETMŰVED …